Forelesning

Hvordan jeg arbeider digitalt

Bloggen

Denne bloggen opprettet jeg i forbindelse med valgemnet Digital markedsføring. I starten av semesteret var jeg litt skeptisk til å opprette og skrive blogginnlegg fordi det var noe helt nytt, og tanken på at hvem som helst kunne skrive det jeg leste til en hver tid var veldig uvant. I dag sitter jeg igjen med en følelse av at denne metoden å arbeide på er gunstig og lærerik. Bloggen gir meg mulighet til å reflektere over temaer fra forelesning og lære mye nytt på egenhånd fordi jeg blir nødt til å gjøre egen reaserch for at blogginnlegget skal bli best mulig. Jeg setter av god tid til å skrive hvert innlegg slik at det skal bli som jeg ønsker. Dersom jeg er fornøyd med et innlegg kan jeg dele det videre på LinkedIn. På den måten kan jeg øke sannsynligheten for at flere mennesker ser det jeg skriver. Jeg delte link til bloggen da opprettet den i starten av januar. På den måten kan mine forbindelser på LinkedIn få muligheten til å lese innlegg som de finner interessante.

En digital hverdag

Stort sett hver dag jobber jeg digitalt, både i mitt hverdagslige liv og på skolen. Notater, særlig fra forelesning tar jeg som oftest på OneNote eller Word. OneNote er en tjeneste som gjør det enkelt og oversiktlig å skrive og samle notater. Kommunikasjon mellom venner, bekjente, familie, kollegaer og lærere foregår som regel digitalt. Den digitale verdenen vi lever i gjør det enkelt å kommunisere og dele ulike ting med venner. Digitale tjenester som blant annet Messenger, iMessage, Snapchat og Instagram er kommunikasjonstjenester som jeg bruker hver dag. Det jeg liker godt ved disse tjenestene er at du kan holde kontakt med venner som det ellers ville vært vanskelig å holde kontakt med og bli kjent med nye mennesker. iMessage og Messenger kan brukes i formelle og uformelle sammenhenger. Formelle sammenhenger som kan nevnes er blant annet i jobbsammenheng når du har behov for å snakke med sjefen eller andre formelle personer. Dersom det er mye informasjon og mer privat innhold som skal formidles, brukes jeg Gmail.

person using black iPad

Avhengig av hva jeg leter etter finner jeg nytt og interessant stoff gjennom sosiale medier som Instagram og Facebook. Faglig relatert innhold finner jeg på nyhetssider som for eksempel e24.no, dagbladet.no og nrk.no. Dersom jeg vil orientere meg litt ekstra går jeg inn på LinkedIn.

Digitale tjenester til å samarbeide med andre

Google Docs

Når jeg og mine medstudenter skriver eksamen bruker vi Google Docs. Denne tjenesten gjør det mulig å skrive og redigere på samme dokument samtidig, endringene lagres fortløpende. Så fort oppgaven er ferdig kan dokumentet lastes ned og gjøres om til PDF. Denne tjenesten gjør det enkelt og lettvint å samarbeide med andre på en svært effektiv måte. Google Docs dokumentene lagres på skytjenesten Google Drive. Dette gjør det lettvint å skrive og redigere innhold på dokumentene hvor som helst og når som helst, enten det er fra mobilen, fra pcen eller macen.

Google Kalender

Google Kalender er også en tjeneste som hyppig blir brukt, i hvert fall dersom jeg og venner skal planlegge noe, for eksempel en ferie. Google Kalender gjør det mulig å redigere sin kalender samtidig som du kan se hva de andre har lagt inn i samme kalender. Jeg syns denne tjenesten er helt genial og den blir hyppig brukt for å gjøre hverdagen enda enklere, dessuten sparer det deg for mye tid!

person writing on white paper


Én kommentar

  • Frida

    Så spennende å lese om hovrdan du arbeider digitalt! Liker hvordan du har delt opp innlegget i deg personlig og samarbeid med andre.

    Stå på videre:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *