Forelesning

Digital markedsføring Del 1: Refleksjonsnotat

Del 1 av kurset «Digital økonomi og forretningsmodeller» der Arne Krokan har vært foreleser er nå ferdig. I dette innlegget kan du lese mine tanker om kurset der jeg reflekterer over hva jeg har lært og over hvilken lærdom jeg tror jeg kan dra mest nytte av i fremtiden:

Da jeg fikk muligheten til å velge mellom ulike valgemner ved Høyskolen Kristiania, bestemte jeg meg raskt for at jeg vill fordype meg i Digital Markedsføring. Jeg syns det virket interessant og relevant for meg å kunne noe om dette i fremtiden. Mitt formål etter endt kurs er å sitte igjen med et stort læringsutbytte og en evne til å tenke nytt og kreativt. Etter endt kurs håper jeg å ende opp med en jobb innen digital markedsføring.

Arne Krokan har gitt oss en innføring i det kompliserte samspillet mellom teknologi, samfunn og organisasjoner. Gjennom forelesningene har vi lært mer om de ulike faktorene. Vi har tatt for oss ulike plattformer, hvordan de fungerer og hvordan de påvirker hverandre og oss forbrukere, dermed var det også naturlig å lære om ulike forretningsmodeller og hva det er, vi kom blant annet inn på det interessante temaet delingsøkonomi. Ulike teknologier ble også nøye gjennomgått i forelesning, teknologier vi har lært mer om er blant annet 3D-printing, blokkjeder, AR, VR og kunstig intelligens. Et av de siste temaene vi gikk gjennom i forelesning var deepfake. Først etter denne forelesningen begynte jeg å tenke over hvor store konsekvensene av deepfake kan være. I dette innlegget kan du lese mer om deepfake. Arne Krokan har fått meg til å reflektere over årsak, sammenheng og konsekvenser av ulike faktorer, fenomen og funksjoner som digitale teknologier medfører.

colored pencil lined up on top of white surface

Jeg syns at emnet Digital markedsføring omhandler temaer som er interessante og nyttige å kunne noe om, særlig i fremtiden. Jeg liker å jobbe kreativt og tenke nyskapende. Jeg syns det er spennende dykke ned i den digitale verden og lære mer om teknologiske nyvinninger og innovasjoner som har vært med på å endre måten vi som forbrukere og kunder lever og handler på i dag, jeg er særlig fascinert av AI, VR og AR. Det er også interessant å lære om hvorfor ulike digitale tjenester som for eksempel AirBnb eller Nabobil har blitt store i dag og ikke minst hva som er bakgrunnen for at det i det hele tatt er mulig å lansere slike tjenester og tjene gode penger på det. I dette innlegget kan du lese om Nabobil og årsaker til at den digitale tjenesten har blitt så velfungerende.

Jeg tror denne delen av kurset vil gi meg relevant erfaring som kan komme godt med i en fremtidig jobb og et lite fortrinn på arbeidsmarkedet. Samfunnet er i stadig utvikling som et resultat av den digitale utviklingen og det er derfor høyest nødvendig med unge og kompetente folk som er nysgjerrige og villige til å feile, lære og utforske.

2 kommentarer

  • Frida

    Det virker som om du har lært masse i den første delen av kurset! Du reflekterer godt rundt temaene.

    Masse lykke til videre i neste modul 😀

  • cecilie

    Hei Julie, så mange fine blogginnlegg du har skrevet. Det var virkelig inspirerende å lese. Du har jo lært en masse, og så flott at du deler dette med andre, det gjør du lurt i . Gleder meg til å lese blogginnlegg fra min modul også 🙂
    Vi sees i morgen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *